Socialdemokraterna Lidingö söker politisk sekreterare

Socialdemokraterna på Lidingö söker en politisk sekreterare när vi nu stärker vår organisation inför valåret. Vi söker dig som vill vara med att bygga upp vårt lag för ett maktskifte. Vi driver en lokal politik för en jämlik, jämställd och hållbar kommun där alla kan känna trygghet och framtidstro. Är du den vi söker?

Som politisk sekreterare arbetar du nära vårt oppositionsråd och vår kommunala s-grupp. Du deltar i det dagliga politiska arbetet, ger stöd och underlag till våra representanter i nämnder och styrelser. Du spelar en viktig roll för politikutvecklingsarbetet och att föra ut samt väcka intresse och engagemang för vår politik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Stödja oppositionsrådet och övriga s-ledamöter i beslutsprocesser.
 • Producera artiklar, pressmeddelanden, budskap, underlag, rapporter, talepunkter, infografik och innehåll för sociala medier.
 • Producera material såsom flyers, foldrar, annonser och grafisk design till hemsidan.
 • Ansvara för medierelationer/kontakt med journalister
 • Omvärldsbevakning, intern kommunikation och digital kampanj.
 • Planera, genomföra och utvärdera interna och externa aktiviteter.
 • Samverka med tjänstemän och andra aktörer som exempelvis andra oppositionspartier, förenings- och näringsliv i politikutvecklingsarbetet.

Vi söker dig som:

 • Har god organisatorisk förmåga, arbetar strukturerat och är leveranssäker.
 • Har förmåga att planera kommunikationsinsatser som ökar kunskapen om och förtroendet för den socialdemokratiska politiken hos medborgarna.
 • Har erfarenheter av mediehantering och annonsering på digitala plattformar
 • Har god kunskap om och erfarenhet av att arbeta med sociala medier och WordPress.
 • Uttrycker dig väl på svenska, både i tal och skrift, med ett anpassat språk efter uppgift, syfte och läsare.
 • Har god dator- och medievana, arbetar obehindrat i ordbehandlingsprogram – Officepaketet, samt med layout, bild- och videoredigering i Adobe creative suite.
 • Är stresstålig och har erfarenhet av att hantera och klara av att arbeta under tidspress.
 • Snabbt kan sätta dig in i och förstå nya frågor.

Du har erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som operativt och har ett stort intresse för politik, opinionsbildning och påverkansarbete. Du är en flexibel och samarbetsinriktad lagspelare, som även kan jobba självständigt och ta egna initiativ utifrån givet uppdrag. Du arbetar med frågor som i första hand rör Lidingöpolitiken men du kommer också att få inblick i och arbeta med regions- och rikspolitiska frågor. Att du delar Socialdemokraternas värderingar ser vi som en självklarhet.

Kvalifikationer:

 • Utbildning inom relevant område exempelvis media och kommunikation, statskunskap, samhällsvetenskap eller på annat sätt förvärvad motsvarande kompetens.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänst:

Tjänsten är en deltidstjänst på 75 procent, med varierad arbetstid förlagd till dag-, kvällstid och helger.

Formellt anställs du av Lidingö stad som politisk sekreterare. Enligt kommunallagen har du rätt till tjänstledighet för att kunna ta tjänsten. Du blir anställd på årsbasis, med möjlighet till förlängning. Anställningen omfattas inte av LAS och gäller som längst fram till 31 december 2022.

Tillträde: 1 januari 2022, eller enligt överenskommelse.

Löneform: Månadslön.

Arbetsplats: Lidingö stadshus samt vår närliggande partilokal, med flexibilitet avseende möten och konferenser samt möjlighet att till viss del arbeta på distans.

Vi söker även en valkampanj-ombudsman på 25 procent under 6 månader. En kombinationstjänst på 100 procent kan under den perioden ordnas för sökande med rätt kvalifikationer.

Ansökan:

I ansökan vill vi att du skickar ditt CV och ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker tjänsten.

Skicka in din ansökan senast den 10 december till kontakt@socialdemokraternailidingo.se

Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

För frågor och mer uppgifter kontakta:

Daniel Larson, oppositionsråd. Mobil: 070 – 477 48 94,

e-post: daniel.larson@lidingo.se

Ewa Lantz, e-post: ewa.lantz@outlook.com

Niclas Svensson, e-post: niclas.svensson66@gmail.com

facebook Twitter Email